Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Fosterhjem i Hedmark

Vil du bety en forskjell i et barns liv?

Ikke alle barn kan bo hjemme. Over 10 000 barn og unge bor i fosterhjem i Norge i dag. 9 av 10 barn som ikke kan bo hjemme hos foreldrene sine bor i fosterhjem. I Hedmark trenger vi 80 nye fosterhjem i år. Vil du bety en forskjell i et barns liv?

Fosterbarn er som alle andre barn. Forskjellige. De har sin egen historie, personlighet og bakgrunn. Felles for alle er behovet for voksne som kan gi trygghet, omsorg og kjærlighet.

For barna handler det ofte om det mange tar for gitt. Å ha noen som hjelper til med leksene, som følger på fotballtrening og heier fra sidelinja. Noen som sier «god natt» og som gjør at du sover godt, hver natt. Det handler om å føle seg trygg, å vite at noen bryr seg.

Det trengs et mangfold av fosterhjem. Fosterfamilien kan bestå av gifte, samboere, likekjønnede par eller en enslig person. Det kan være barn i familien, eller familien kan være barnløs. Familien kan være etnisk norsk, eller ha en annen kulturbakgrunn. Felles er at de er voksne med god omsorgsevne og overskudd til andre. Og at de ser gleden i å hjelpe et barn til en bedre fremtid.

Det er vanskelig å bli skilt fra foreldrene sine. Like vanskelig kan det være for barn og unge å skilles fra sine søsken. Der for ser vi også etter fosterhjem som kan ta imot mer enn ett barn.

Vil du vite mer?

Ta gjerne kontakt med fosterhjemstjenesten i Hedmark:

Telefon: 466 16 490

E-post: fosterhjemstjenesten.hedmark@bufetat.no  

www.fosterhjem.no kan du lese mer om fosterhjem og fosterbarn.


To barn kledd i beige gensere. Jenta løper etter gutten og begge ler og ser glade ut.

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk